Skip to the content

Shockwave behandling

I klinikken bruge jeg Storz Medical MP50 Shockwave.
Shockwave fremskynder den naturlige ophelingsproces ved en øget blodgennemstrømning, øget metabolisme, forbedrede lokale ernæringsforhold og optimeret kommunikation mellem cellerne samt en forbedret mobilitet af senevævet omkring muskler og sener – skadet væv regenererer og heler.  Shockwave er især effektiv ved plantar fasciitis (daglig tale hælspore), behandling af bindevævet, til at afhjælpe spændingshovedpine og fibersprægninger.

Laser Behandling

I klinikken bruger jeg en Summus P4 Klasse 4 Laser
Klasse 4 laser, er særlig effektiv ved akutte skader såsom forstuvning og fibersprængninger, derudover kan den være effektiv ved spændingshovedpiner. Laser behandlinger er infrarød lys som bliver sendt ind i det skadet område. Her påvirkes vævets celler, blodcirkulationen øges sammen med væskecirkulationen. Laseren mindsker hævelsen, inflammation og stivhed i det skadet område.

Sportsakupunktur

Sportsakupunktur har en markant smertestillende effekt og er særdeles effektiv i forhold til at aktiverer og fremskynde kroppens egen helingsproces. Sportsakupunktur sættes i triggerpunkter som er aktive, altså et meget ømt punkt i musklen (musklen er i hypertonus). Meningen med behandlingen er bl.a. at frigøre hormoner som er med til at smertelindre og sænke musklens tonus.

Kinesiotape

Kinesiotape er en elastisk bomuldstape som bruges til behandling af sportsskader samt overbelastning. Tapen anvendes ofte som skadesforebyggelse og i forbindelse med ømhed i muskler og sener, tapen giver ekstra støtte og stabilitet uden, at den påvirker bevægelsesmønstret og blodcirkulationen. I forhold til sportsfolk er kinesiotape også effektiv når restitutionen skal optimeres. Tapen holder ofte i 4-6 dage ad gangen.

Trigger punkter

Triggerpunkter findes i hele kroppen. Et triggerpunkt er aktivt når muskulaturen er i hypertonus som gør at punktet er hypersensitivt ved at palperer punktet og behandle det. Punktet kan føles som små hårde knude hvis der sidder spændt muskelvæv lige over punktet. Punktet behandles med tryk og der frigøres endorfin og kortisol ved behandlingen. Ved tryk kan det føles som om at smerten stråler ud i området eller ned af armen/benet.

Fysiurgisk sportsmassage

Fysiurgisk sportsmassage er velegnet til alle der på den ene eller anden måde har muskelsmerter der kan stamme fra træning, sportsudøvelse, konkurrencer, arbejdsrelaterede smerter og/ellers kroniske smerter. Her benytter jeg massagen til at mindske smerterne, afhjælpe muskelømhed og øge kroppens velvære.

5-punkts akupunktur

5-punkts akupunktur er et supplement til den behandling klienten ellers modtager og den kan også stå alene som behandling. 5-punkts akupunktur er velegnet til personer der har behov for at få øget deres indre ro i kroppen. Behandlingen kan være med det at øge ens energi og initiativ, øge ens koncentrations- og indlæringsevne og give bedre søvn. Metoden har vist sig at have effekt ved angst, søvnløshed, fysisk- og psykisk uro, anspændthed, irritabilitet, depression og stress.

SMT (Stretch massage terapi)

Er en kombination af dynamiske stræk og massage. Ved at strække og forlænge musklen, blødgøres den. Det hjælper på smerter, ophobninger og inflammation samt forbedre ledmobilitet.

MFR (Myofascial release)

Behandling af kroppens fascia (bindevæv) med små blide stræk og tryk. Dette er med til at afhjælpe smerter og manglende mobilitet.

Reflekszoneterapi

Zoneterapi er en holistisk behandlingsform, der overvejende udføres på fødderne og som virker fremmende på helbredelsesprocessen, idet den styrker, balancere og stimulere menneskers selvhelbredende kræfter. Ved hjælp af specielle tryk kombinationer og påvirkning reflekszonerne på fødderne anses Zoneterapi for, at være en behandlingsform, der kan hjælpe til at genoprette balance i kroppen. Zoneterapi er en behandlingsform, som arbejder indefra og kan derfor via nervesystemet påvirke og hjælpe kroppen til at vende tilbage til normalt muskulært spændingsniveau.

Gua-sha

Er en behandlingsteknik hvor man med et instrument skaber gentagende gang på huden for at løsne myoser og spændinger i muskulaturen og rense kroppen for affaldsstoffer. Det fjerner stagnation og skaber blodgennemstrømning i det behandlede område. Der kan i behandlingen forekomme en rødmen fra skrabet, dette forsvinder igen i løbet af få dage. Rødmen/prikkerne er et positivt tegn på, at der reduceres varme, inflammation og frigøres smerte fra de overfladiske og lidt dybere niveauer af kroppen.

Cupping

Hertil benyttes cupper, som enten sættes på kroppen eller flyttes hen over huden. I cupping ses en rødmen under cuppen. Blodkar udvider sig og forsyner væv og muskler med blod, ilt og næringsstoffer. Kroppens regenerering bliver understøttet og restitutionstiden forkortes samt sportspræstationer forbedres. Cupping er en effektiv til behandling af smerter, hævelser og stagnationer af blod og affaldsstoffer udskilles, da det øger blodgennemstrømningen i områderne hvor cuppen sidder. Cupping er med at til få muskler og sener til at slappe af.

Mobilisering og pulsering

Er bevægelse af led i rolige, rytmiske og rutinerede bevægelser. Disse er med til at aktivere nervesystem, skabe bevægelighed i områder klienter oplever begrænset. Pulserende bevægelser af kroppen, med fokus på begrænsninger og smerter.

Fysiurgisk sportsmassage

Fysiurgisk sportsmassage er med til at:
• Sænke muskelsmerter
• Øge smidigheden i muskler, sener og ledbånd
• Øge præstationsniveauet
• Forebygge sportsskader
• Give mere energi
• Optimere restitution
• Normalisere bevægeapparatets funktioner, hvilket letter kroppens udskillelse af
affaldsstoffer og tilføjelse af friskt, ilt- og næringsrigt blod.